Οι πυρκαγιές και η ΚΑΠ στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή-Κοντού-Μπαρνιέ

Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας για πρόληψη και αναδάσωση
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 20:41

Το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Γεωργία, η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας για την πρόληψη των πυρκαγιών και την αναδάσωση, η δημιουργία ευρωπαϊκής δύναμης πολιτικής προστασίας και ζητήματα που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό και το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Μπαρνιέ.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντός, η Γαλλία στηρίζει τη χώρα μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας στην πρόληψη και την αναδάσωση.

Σε ό,τι αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποίησε πως Γαλλία και Ελλάδα θα συστήσουν μια κοινή ομάδα, έργο της οποίας θα είναι να ενισχυθεί η αγροτική οικονομία των δύο χωρών αλλά και οι κοινές μάχες που θα απαιτηθούν, όπως είπε, μετά το 2009 και μετά το 2013.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρνιέ ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή δύναμη πολιτικής προστασίας, δήλωσε πως σύμφωνα με το σχέδιο θα υπάρξει ένα επιχειρησιακό κέντρο στις Βρυξέλλες, όπου θα υπάρχει αμοιβαιότητα ανάμεσα στις χώρες, καθώς και κοινή εκπαίδευση, όσον αφορά φυσικές καταστροφές, αλλά και καταστροφές από τρομοκρατικές ενέργειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα