Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 07:02
UPD:07:05

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., η οποία πραγματοποιεί το ήμισυ των πωλήσεών της στη Β. Αμερική, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της Ιαπωνίας, όπου χθες οι αγορές ήταν κλειστές λόγω εθνικής εορτής, κινήθηκαν επίσης ανοδικά μετά την αύξηση των προσλήψεων στις ΗΠΑ, περιορίζοντας τις εικασίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εισέρχεται σε ύφεση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 166,55 μονάδες στις 10:28 π.μ. στο Τόκυο οδεύοντας να υπερβεί το ρεκόρ της 3 ης Οκτωβρίου στις 166,41 μονάδες. Οι κλάδοι των εταιρειών και παραγωγής υλικών ήταν οι μόνοι που σημείωναν απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, υποχωρώντας μαζί με τις τιμές του αργού πετρελαίου και των τιμών μετάλλων.

Ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 17.185,97 μονάδες στην Ιαπωνία. Οι μετοχές της Mitsui Fudosan Co. και της Mitsubishi Estate Co. κινήθηκαν ανοδικά καθώς εικάζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού κατά τη συνεδρίασή της αυτήν την εβδομάδα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 0,3% χαμηλότερα. Ο δείκτης αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ στις 5 Οκτωβρίου μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της χώρας ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 110.000 τον περασμένο μήνα, περισσότερες από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

O δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου απώλεσε 2,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών. Ο χαλκός υποχώρησε 3,1%, τα μέγιστα αυτόν τον μήνα, το νικέλιο απώλεσε 4% και ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 3,4%.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε 2,7% φθάνοντας χθες στις 79,02 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 16 Αυγούστου. Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 79,10 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα