Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 07:53

* ΕΞΠΡΕΣ: "Στο 9,6%... περιορίστηκε η αναθεώρηση του ΑΕΠ. Υποχώρηση του ελλείμματος στο 2,28% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2007".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα μέτρα για τις αγορές. Το Eurogroup θωρακίζει τις τράπεζες".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Βρυξέλλες προς Αθήνα: Δεν είστε τόσο πλούσιοι όσο διατείνεστε! Αναθεώρηση του ΑΕΠ μόνο κατά 9,6% από 25,7% που ζητούσαμε".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Eurostat περιορίζει την αναθεώρηση του ΑΕΠ. Μόνο κατά 9,6% "πλουσιότερους" μας θεωρεί η ΕΕ".

ΑΕΠ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Μικρότερη κατά τα 2/3 της αρχικής εκτίμησης είναι τελικά το ύψος της αναθεώρησης του ΑΕΠ, καθώς η Eurostat δεν αποδέχτηκε την επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς για αναθεώρησή του, κατά 25,7%. Το τελικό ποσοστό "προσγειώθηκε" στο 9,6%. Περιορίζεται έτσι το όφελος από την ποσοστιαία μείωση ελλείμματος και χρέους, μειώνονται όμως και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας για την απόδοση αναδρομικών εισφορών στον κοινοτικό προϋπολογισμό".

Eurogroup

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Η λήψη μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων απασχόλησε χθες το Eurogroup. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη φθινοπωρινή του έκθεση θα προβλέπει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2008. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός εκτιμά ανάπτυξη 2,1% (από 2,4%) στην Ευρωζώνη και 1,9% (από 2,7%) για τις ΗΠΑ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα