JPMorgan Group: Συμφωνία για εξαγορά της Southern Water από την RBS

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 08:46

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Southern Water Capital Ltd. από την Royal Bank of Scotland Plc, αντί ποσού 1,3 δισ. λιρών Αγγλίας (2,6 δισ. δολ.) έκλεισε η JPMorgan Chase & Co. και ένας όμιλος επενδυτών, σύμφωνα με το Challenger Infrastructure Fund, έναν από τους πλειοδότες.

Ο όμιλος, συμπεριλαμβανομένης της UBS AG and Access Capital Partners, θα απορροφήσουν επίσης 2,9 δισ. λίρες χρέους, σύμφωνα με τον Steve Bickerton, ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή του Challenger που εδρεύει στο Σύδνεϋ, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα. Η JPMorgan, κέρδισε όμιλο του οποίου ηγείτο η Goldman Sachs Group Inc. σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Οι επενδυτικές τράπεζες, οι εταιρείες εξαγορών και τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια ανταγωνίζονται για περιουσιακά στοιχεία εταιρειών, όπως εταιρειών ύδρευσης, διοδίων δρόμων και αεροδρομίων επειδή προσφέρουν στα σταθερή ροή εσόδων. Οι Αυστραλοί επενδυτές δαπάνησαν 5,5 δισ. λίρες στη Βρετανία πέρυσι για την εξαγορά της South East Water Ltd. και της Thames Water Utilities.

Η Marie Cheung, εκπρόσωπος της JPMorgan στο Χονγκ Κονγκ αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του Challenger που έγινε προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Το ίδιο έκανε και ο Edward Naylor, εκπρόσωπος της Goldman Sachs.

Η Pholida Phengsomphone, εκπρόσωπος της Royal Bank of Scotland στο Χονγκ Κονγκ επίσης αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Η εταιρεία κοινής ωφελείας διαθέτει περίπου 2.000 εργαζομένους και παρέχει νερό σε περίπου ένα εκατ. νοικοκυριά στη Νότιο Αγγλία, όπως αναφέρεται στο Web site της. Επίσης διαχειρίζεται απορρίμματα από δύο εκατ. κατοικίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Challenger θα καταβάλλει 300 εκατ. λίρες για το 27% της Southern Water. H JPMorgan θα έχει το 32% και η UBS και η Access Capital Partners από 18% η κάθε μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα