Πρωινά χαμόγελα στο Χ.Α. και τις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 10:36
UPD:10:39
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Δυναμικό το νέο ξεκίνημα της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εξασφαλίζει κέρδη της τάξης του 1% στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. 

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό ανά τα μεγάλα χρηματιστήρια της ηπείρου. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,42%, στο Παρίσι ο CAC 40 είναι στο +1,53%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,44% στις 10:30 ώρα Ελλάδος. Το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης είναι σήμερα κλειστό λόγω αργίας. 

Πρωινά χαμόγελα έχουμε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 1,07% στις 659,42 μονάδες.

Μένει να φανεί εάν η αισιοδοξία των επενδυτών θα διατηρηθεί μέσα στην ημέρα, καθώς όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τόσο στις σκηνές χάους που επικρατούν στην Ουάσιγκτον, όπου μαίνονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ όσο και στο Χονγκ Κονγκ, όπου έχει τεθεί σε εφαμοργή ο νέος νόμος ασφαλείας από το κινεζικό καθεστώς. 

naftemporiki.gr   

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα