Η CosmOTE στο ΣΜΕΧΑ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2001 19:57

Τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της CosmOTΕ ανέπτυξε σήμερα σε ειδική παρουσίαση στο Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) η διοίκηση της εταιρείας, ενώ, παράλληλα, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2000.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 207 δισ. δρχ. σημειώνοντας σημαντική αύξηση 77% έναντι των 117 δισ. δρχ. του 1999 που κυρίως προήλθε από την αύξηση της πελατειακής βάσης. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 20 δισ. δρχ. από τέσσερα δισ. δρχ. που ήταν στην αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά 353%. Οι συνολικές επενδύσεις της CosmOTE για την ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου και των νέων υπηρεσιών έφθασαν τα 187 δισ. δρχ. περίπου, ενώ στη διάρκεια του 2000 υπολογίζονται σε 70 δισ. δρχ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαγορά της αλβανικής εταιρείας κινητών επικοινωνιών (AMC), στην οποία η CosmOTE συμμετέχει με 85% από τον Αύγουστο του 2000. H AMC έχει ήδη σημειώσει σημαντική αύξηση κερδοφορίας με κύκλο εργασιών 8,3 δισ. δρχ. το 2000 έναντι 5,3 δισ. δρχ. το 1999 (+56%) και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 5,7 δισ. δρχ. Η εταιρία προβλέπεται να συνεχίσει την ανάπτυξή της με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να συμβάλει θετικά στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της CosmOTE.

Οπως αναφέρθηκε, η στρατηγική της CosmOTE δίνει έμφαση:

- Στην ανάπτυξη πρωτοποριακών υπηρεσιών με την έναρξη των υπηρεσιών της πρώτης πύλης κινητών επικοινωνιών Mycosmos (τον Σεπτέμβριο 2000)

- Την υλοποίηση νέων συνεργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου με την έναρξη εμπορικής λειτουργίας των CosmoONE (B2B) και Cosmo Megastores (B2C)

- Την παροχή υπηρεσιών GPRS (WAP μέσω GPRS και πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω GPRS).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα