Το φθινόπωρο στο ΧΑΑ η ενιαία Altec

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2001 20:50

Tους πρώτους μήνες του ερχόμενου φθινοπώρου θα ξεκινήσει στο Χρηματιστήριο η διαπραγμάτευση των μετοχών του νέου σχήματος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των εταιρειών του ομίλου Altec.

Οπως είναι γνωστό, ήδη από τον Ιανουάριο του 2001 έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγχώνευσης των εταιρειών Αltec, Sysware, Unisoft και Stat με σκοπό τη δημιουργία ενός σχήματος το οποίο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ Αθανάσιος Αθανασούλης στη σημερινή τακτική συνέλευση της θυγατρικής εταιρείας Sysware, φιλοδοξεί να σταθεί ισότιμα με τα μεγάλα ευρωπαϊκά σχήματα.

Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές που διαθέτει ο όμιλος στο εξωτερικό, αυτές δεν θα υπαχθούν στο νέο σχήμα, καθώς δεν το επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία. Ωστόσο σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, όπου διαθέτει διπλή παρουσία, θα υπάρξει συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους και θα φέρουν πλέον τον τίτλο Altec Romania και Altec Βulgaria.

Η σύμβαση της συγχώνευσης θα έχει εκδοθεί έως τις 10 Απριλίου, ενώ μετά θα ακολουθήσει το απαραίτητο από το νόμο διάστημα για να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελέυσεις των επιμέρους εταιρειών, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και θα υποβληθεί νέος φάκελος στο ΧΑΑ.

Για την τρέχουσα χρήση οι εκτιμήσεις της διοίκησης κάνουν λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών, ενώ τα αποτελέσματα του εγχειρήματος της συγχώνευσης σε επίπεδο κερδοφορίας για το νέο σχήμα θα είναι ορατά το 2002.

Στο πλαίσιο αυτό η σημερινή γενική συνέλευση της Sysware ενέκρινε την εισήγηση της διοίκησης για την ανάκληση των αποφάσεων της που είχαν ληφθεί από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 28/11/2000 και που αφορούσαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

Παράλληλα ενέκρινε και την αλλαγή του τρόπου διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς ποσό 1,1 δισ. δρχ. που προοριζόταν για αγορά οικοπέδου, ανέγερση κτιρίου και έργα υποδομής, λόγω μη εύρεσης κατάλληλου οικοπέδου, χρησιμοποιήθηκε τελικά για εξαγορά άλλων εταιριών.

Για τη χρήση του 2000 οι μέτοχοι της εταιρείας θα λάβουν μέρισμα που ανέρχεται στις 25 δρχ. ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα