Xρηματιστήρια: Η σινο-αμερικανική κόντρα «λυγίζει» τις ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 10:49
UPD:10:50
REUTERS/STAFF

H κλιμάκωση της σινο-αμερικανικής αντιπαράθεση, μετά την αντίδραση της Ουάσιγκτον στην έγκριση του νέου νόμου για την εθνική ασφάλεια στο Χογκ-Κογκ από την Κίνα, βάζουν φρένο στο ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Μαϊου, που αποδείχθηκε ένας ιδιαίτερα θετικός μήνας για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Το αρνητικό κλίμα επηρεάζει και το Χ.Α. που άνοιξε με απώλειες πάνω από 1% και τον γενικό δείκτη να απομακρύνεται από τις 660 μονάδες. Βαριά η σκιά των τραπεζών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από Eθνική και Αlpha Bank και τις αυξημένες προβλέψεις επισφαλών δανείων στην εποχή του Covid-19.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε 0,9%, ενώ στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ο DAX κατέγραφε απώλειες πάνω από 1%. Αρνητική η εικόνα σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,52% και τον CAC 40 του Παρισιού να χάνει 0,14%. Πιέσεις δέχονται και οι ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB να εμφανίζει ήπιες απώλειες 0,25%.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και τραπεζών κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες, πάνω από 2%. Παρά την αρνητική εικόνα, οι προσδοκίες για επιστροφή στην ανάκαμψη συμβάλλουν σε μηνιαία κέρδη 3,5% για τον STOXX 600.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα