Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007 07:32

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του άνοδο για δεύτερη ημέρα καθώς εικάζεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις ενδέχεται να επιτεθούν σε στρατόπεδα ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, περιορίζοντας τις φορτώσεις.

Η Τουρκία απείλησε να επιτεθεί στις βάσεις των Κούρδων που ελέγχουν το βόρειο Ιράκ εκτός και εάν οι ιρακινές και οι αμερικανικές αρχές περιορίσουν τις επιθέσεις τους. Το Ιράκ είναι η τρίτη χώρα με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου. Επίσης το πετρέλαιο κινήθηκε χθες ανοδικά πριν από την επίσημη ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 81,50 δολ. το βαρέλι, 20 σεντς, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:10 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,04 δολ., ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 81,30 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές βρίσκονται 41% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι. Τα συμβόλαια άγγιξαν τα 83,90 δολ. το βαρέλι στις 20 Σεπτεμβρίου, τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων το 1983.

Χθες οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 20 ενόπουλος από το κόμμα των Κούρδων ΡΚΚ στα κύρια σύνορα της χώρας με το Ιράκ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια Νοεμβρίου στο ICE Futures του Λονδίνου διαπραγματεύθηκε στα 78,87 δολ. το βαρέλι, 27 σεντς υψηλότερα, στις 10:22 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα