Χρηματιστήρια: Το Χ.Α. αντιστέκεται στο καθοδικό ρεύμα

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 10:41
UPD:10:43
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το πλήγμα που έχει δεχθεί η οικονομία της Ευρωζώνης εξαιτίας του lockdown στην εποχή του κορωνοϊού κρατάει σε κλοιό πιέσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που άνοιξαν με σημαντικές απώλειες. Kόντρα στο καθοδικό ρεύμα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει κέρδη και να κινείται πάνω από τις 610 μονάδες.

Αρνητική η εικόνα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,81%. Απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας για Φραγκφούρτη και Παρίσι, με τον γερμανικό DAX να χάνει 1,11% και τον CAC 40 1,21%. Τα ταμπλό κοκκινίζουν και σε Λονδίνο και Μιλάνο, με τον FTSE 100 να καταγράφει πτώση 0,74% και τον FTSE MIB σχεδόν 1%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην ανακοίνωση των στοιχείων της ΙHS Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε μεταποίηση και υπηρεσίες της Ευρωζώνης τον Μάιο, με προσδοκίες για ανάκαμψη, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή της Lufthansa, με άνοδο 3,8%, καθώς ο γερμανικός αερομεταφορέας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Βερολίνου για πακέτο διάσωσης έως και 9 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα