Παρέμβαση Μακρόν στον «πόλεμο» για το εμβόλιο της Sanofi

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 17:39
UPD:17:41
REUTERS/YVES HERMAN

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Sanofi, Πολ Χάντσον, ότι οι ΗΠΑ ίσως να λάβουν πρώτες το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η γαλλική φαρμακευτική. Το ζήτημα προκάλεσε την προσωπική παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Eμανουέλ Μακρόν, αλλά και απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως μεταδίδει το BBG, ο πρόεδρος Μακρόν σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με αξιωματούχους της Sanofi. «Ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 θα πρέπει να είναι με γνώμονα το κοινό συμφέρον και πέραν των κανόνων της αγοράς, δήλωσε αξιωματούχος των Ηλυσίων. Ο πρόεδρος Μακρόν ενοχλήθηκε από την είδηση, δήλωσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι στην πρώτη γραμμή στην περίπτωση που η Sanofi αναπτύξει εμβόλιο, καθώς η χώρα ήταν η πρώτη που χρηματοδότησε τις έρευνες της γαλλικής εταιρείας, δήλωσε ο κ. Χάντσον σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Aπό την πλευρά του, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι για την Ε.Ε. στόχος είναι να διασφαλισθεί η διαθεσιμότητα του εμβολίου παγκοσμίως. «Το εμβόλιο κατά του Covid-19 θα πρέπει να αποτελεί δημόσιο αγαθό παγκοσμίως», δήλωσε ο Στέφαν ντε Κέερσμεκερ της Κομισιόν. «Η πρόσβασήτου πρέπει να είναι ισότιμη και καθολική».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBG



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα