Coca-Cola 3E: Αύξηση μ/κ κατά 60,5 εκατ. ευρώ

Δωρεάν διανομή μιας νέας μετοχής για κάθε δύο παλαιές
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007 18:25

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 60.516.979 ευρώ μέσω κεφαλαιοποίησης ποσού εκ του λογαριασμού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία).

Ειδικότερα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με έκδοση 121.033.958 νέων ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ και την δωρεάν διανομή μίας (1) νέας μετοχής για κάθε δύο (2) υφιστάμενες μετοχές.

Μετά την παραπάνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 181.550.937 ευρώ, διαιρούμενο σε 363.101.874 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,50. ευρώ.

Υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, το δικαίωμα θα αποκοπεί και η τιμή της μετοχής της εταιρείας θα προσαρμοστεί. Δικαιούχοι των νέων μετοχών θα είναι οι μέτοχοι της ρταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της τρίτης εργάσιμης ημέρας που ακολουθεί την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των νέων μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών η αποκοπή του δικαιώματος θα πραγματοποιηθεί την τέταρτη εργάσιμη ημέρα που ακολουθεί από την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των νέων μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η ακριβής ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος θα ανακοινωθεί προς τους μετόχους σύμφωνα με το ¶ρθρο 308 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Νοέμβριο του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα