Δύσκολη εξίσωση η χορήγηση δανείων

Τι αποκαλύπτει έρευνα της ΕΚΤ
Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 08:25
UPD:08:36

Από την έντυπη έκδοση

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Να επιταχύνουν τις διαδικασίες επιχειρούν οι τράπεζες προσπαθώντας να χορηγήσουν όσα περισσότερα δάνεια είναι εφικτό μέσα από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, αλλά και με όποιους άλλους τρόπους έχουν διαθέσιμους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο στραγγαλισμός των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σημαντικά θέματα ρευστότητας.

Ήδη το σύστημα δεν δέχεται άλλες αιτήσεις για χρηματοδότηση μέσα από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, καθώς συμπληρώθηκαν πάνω από 18.000 αιτήσεις που οι τράπεζες πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν το σύστημα ανοίξει εκ νέου εάν δεν απορροφηθούν τα κονδύλια δυνάμει των παραπάνω αιτήσεων.

Στο μεταξύ αφαιρούνται από τη Δευτέρα πάνω από τα μισά δικαιολογητικά που ήταν απαραίτητα για τη χορήγηση ρευστότητας από τις τράπεζες μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, το περιβάλλον εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματικό για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η ΕΚΤ, οι προσδοκίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με την πρόσβαση σε εξωτερική χρηματοδότηση επιδεινώνονται απότομα, αντικατοπτρίζοντας τον αναμενόμενο αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα