Χρηματιστήρια: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χ.Α.- Ήπια κέρδη στην Ευρώπη

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 13:55
UPD:13:56
REUTERS/STAFF

Οι ελπίδες για επιστροφή των οικονομιών σε ανάκαμψη με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων προσφέρουν στήριγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Προσπάθειες και στο Χ.Α. να συμβαδίσει, αν και οι ζοφέρες προβλέψεις τηςΚομισιόν για τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας κρατούν τον γενικό δείκτη σε αρνητικό έδαφος και κάτω από το όριο των 610 μονάδων.

Υποτονικό το επενδυτικό ενδιαφέρον και χαμηλός ο όγκος των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση, με το Χ.Α. σε αναζήτηση κατεύθυνσης. Σε αρνητικό έδαφος ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, απώλειες και για τον δείκτη των τραπεζών.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός κινείται σε θετικό έδαφος, με κέρδη 0,45%, παρά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για ύφεση 7,7% στην Ευρωζώνη, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της. Οι μετοχές του κλάδου υγείας προσφέρουν στήριγμα στον δείκτη, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τριμήνου.

Άνοδος 0,29% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, κέρδη 0,60% σε Λονδίνο και Μιλάνο. Στον αντίποδα, ο CAC 40 του ΠΑρισιού καταγράφει οριακή πτώση.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα