Απώλειες του χαλκού στην Ασία

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 10:05

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στην Ασία για τρίτη ημέρα καθώς τα παγκόσμια αποθέματα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών και η έναρξη κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 14 ετών, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η ζήτηση για το μέταλλο ενδέχεται να μειωθεί.

Τα αποθέματα που ελέγχονται από London Metal Exchange (LME) σημείωσαν άνοδο για δωδέκατη συνεδρίαση φθάνοντας στους 143.125 μετρικούς τόνους, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαΐου. Η έναρξη κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο μετά την Κίνα, μειώθηκε 10% τον Σεπτέμβριο σημειώνοντας μεγαλύτερη μείωση από τις προβλέψεις, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ο χαλκός για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 0,5% φθάνοντας στα 66.660 γιουάν (8.874 δολ.) στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και διαπραγματεύθηκε στα 66.700 γιουάν κατά το μέσον της συνεδρίασης. Το μέταλλο για άμεση παράδοση στην Changjiang, τη μεγαλύτερη αγορά σποτ της Σαγκάης υποχώρησε έως 1% φθάνοντας στα 66.100 γιουάν σήμερα ο τόνος.

Στο London Metal Exchange το μέταλλο για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 7.970 δολ. ο τόνος στις 12:02 μ.μ. στη Σαγκάη, μετά την υποχώρησή του έως 1,7% χθες.

Το μέταλλο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) σημείωσε επίσης ελαφρά διαφοροποίηση στα 3,5995 δολ. η λίμπρα μετά από απώλειες 2% χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα