SAP: Βελτίωση κερδοφορίας από την πώληση περισσότερων αδειών

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 10:16
UPD:10:19

ΑΥΞΗΣΗ της κερδοφορίας της, για το τρίτο τρίμηνο του 2007, κατά 10%, ανακοίνωσε η SAP, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια επιχειρηματικού λογισμικού παγκοσμίως, αποτέλεσμα της πώλησης περισσότερων αδειών.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν στα 408 εκατ. ευρώ ή 34 σεντς ανά μετοχή, έναντι 370 εκατ. ευρώ ή 30 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην άνοδο των πωλήσεων αδειών λογισμικού – που συνιστά ένδειξη των μελλοντικών συμβάσεων συντήρησης και των εσόδων από την παροχή υπηρεσιών – κατά 11%, στα 715 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους, η γερμανική επιχείρηση αναμένει διαμόρφωση των πωλήσεων στο ανώτερο επίπεδο των προβλέψεών της, οι οποίες κάνουν λόγο για 12%-14%.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Χένινγκ Κάγκερμαν, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την εξαγορά της γαλλικής Business Objects, έναντι 6,8 δισ. δολ., «παρεκκλίνοντας» από την 35χρονη στρατηγική της SAP για επέκταση χωρίς σημαντικές εξαγορές. Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Oracle, έχει προβεί από το 2005 σε 35 εξαγορές ή ανακοινώσεις εξαγορών, συνολικής αξίας 31 δισ. δολ.

Από τις 7 Οκτωβρίου, όταν γνωστοποιήθηκε η απόκτηση της Business Objects, η μετοχή της SAP έχει χάσει το 4,9% της αξίας της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα