Remco Holdings: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για ΕΛΒΙΕΜΕΚ

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 18:11

Στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση αγοράς μετοχών της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας ΕΛΒΙΕΜΕΚ προχώρησε η εταιρία Remco Holdings, προσφέροντας το τίμημα των 5,25 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της από 4 Οκτωβρίου 2007 απόκτησης μετοχών της ΕΛΒΙΕΜΕΚ από την Τρίτων ΑΕ, η Remco, μέτοχος της ΕΛΒΙΕΜΕΚ με ποσοστό 40% επί του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, υπέβαλε στις 18/10/2007, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΒΙΕΜΕΚ, σχέδιο πληροφοριακού δελτίου σχετικά με υποχρεωτική δημόσια πρόταση αγοράς κινητών αξιών της εταιρείας.

Η Remco και η Τρίτων έχουν κοινή μετοχική σύνθεση και είναι συμφερόντων οικογένειας κ. Νικόλαου Ρεμαντά και, σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 3461/2006, ενεργούν συντονισμένα.

Αντικείμενο της δημόσιας πρότασης είναι το σύνολο των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρίας ΕΛΒΙΕΜΕΚ με ονομαστική αξία 1,47 ευρώ, οι οποίες έχουν εισαχθεί και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τις οποίες η εταιρία Remco αμέσως ή εμμέσως (μαζί με την ανώνυμη εταιρεία Τρίτων που ενεργεί συντονισμένα), δεν κατέχει κατά την ημερομηνία υποβολής της δημόσιας πρότασης, ούτε διαρκούσης της δημόσιας πρότασης θα αποκτήσει.

Η Remco δεσμεύεται να αποκτήσει κατ' ανώτατο αριθμό 2.434.254 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σε ποσοστό 36,21% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΒΙΕΜΕΚ. θα καταβάλει για κάθε μετοχή το ποσό του 5,25 ευρώ τοις μετρητοίς.

Η Remco, αμέσως και μαζί με την ανώνυμη εταιρεία Τρίτων, κατείχε 4.287.846 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της ΕΛΒΙΕΜΕΚ που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 63,79% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα