Στη Βουλή η τροπολογία για την Ολυμπιακή

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 10:54

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία παρατείνεται, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2008, η ισχύς των διατάξεων του άρθρου 22 του νόμου 3404/2005, σύμφωνα με τις οποίες:

* Απαγορεύονται οι διαδικασίες και η λήψη μέτρων ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης (αναγκαστικά μέτρα, προσωρινές διαταγές κλπ) εντός ή εκτός της χώρας, σε βάρος των εταιρειών «Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ» και «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα ΑΕ» και οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου, καθώς και κατά παντός παραρτήματος αυτού.

* Αναστέλλονται οι τυχόν εκκρεμείς διαδικασίες καθώς και οι συνέπειες των ανωτέρω μέτρων.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «επειδή οι λόγοι, για τους οποίους είχε δοθεί η προβλεπόμενη στο άρθρο 35Β του ν. 3492/2006 παράταση της προθεσμίας του άρθρου 22 του ν. 3404/2005, δεν έχουν εκλείψει, καθίσταται αναγκαία η νέα παράταση της προθεσμίας αυτής.

Με την τροπολογία δίδεται περαιτέρω χρόνος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με την «οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος» της Ολυμπιακής και των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών «Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ», Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες ΑΕ» και «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα ΑΕ»

Την τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη «σύσταση και Καταστατικό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα