Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, διευρύνοντας την πτώση των μετοχών παγκοσμίως καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι ζημίες στις πιστωτικές αγορές θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές στις ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχωρούσε 2,4% φθάνοντας στις 161,83 μονάδες στις 11:48 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Αυγούστου. Οι μετοχές στις ΗΠΑ κινήθηκαν πτωτικά κατά τη διαπραγμάτευσή τους στην Ασία, με εκείνες που απαρτίζουν τον Dow Jones Industrial Average να σημειώνουν απώλειες 0,8%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 3,1% φθάνοντας στις 16.296,01 μονάδες και στη Ν. Κορέα σημείωνε απώλειες 4%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο μηνών σημείωσαν στις 19 Οκτωβρίου οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις τράπεζες, τους κατασκευαστές και τις βιομηχανίες που αύξησαν τις ανησυχίες για την υγεία των οικονομικών αγορών και την οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα