Αγορές: Η ΕΚΤ στηρίζει Αθήνα και Μιλάνο

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 11:03
UPD:11:07
ecb/uwe dettmar

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται το πρωί της Πέμπτης οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις απώλειες πάντως να είναι συγκρατημένες. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα κινούνται τόσο ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Οι μετοχές του Νότου λαμβάνουν στήριξη από την απόφαση της ΕΚΤ να προσφέρει ασπίδα προστασίας στα κράτη- μέλη έναντι των οίκων αξιολόγησης και πιθανών επιθέσεων από τις αγορές. 

Η ΕΚΤ αποφάσισε να κάνει δεκτά ως εγγυήσεις όλα τα ομόλογα της κατηγορίας junk καθώς πολλοί προβλέπουν νέο κύμα πιστολητπικών υποβαθμίσεων, λόγω του δημοσιονομικού εκτροχιασμού που πυροδοτεί η κρίση του νέου κορωνοϊού. Το βλέμμα στρέφεται κυρίως στην Ιταλία, για την οποία αναμένεται αύριο η ετυμηγορία του S&P.  Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα που ήταν ήδη στην κατηγορία Junk είχαν γίνει δεκτά από την ΕΚΤ από τις αρχές Απριλίου. Τώρα το μέτρο αφορά όλες τις χώρες. 

Στις 11:00 ώρα Ελλάδος ο Γ.Δ. στο Χ.Α. ενισχύεται 0,7% και προσεγγίζει και πάλι τις 600 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,4%. Αντιθέτως πτώση 0,6% παρουσιάζει ο DAX στη Φραγκφούρτη, περίπου 0,4% υποχωρεί ο CAC 40 στο Παρίσι και 0,5% ο FTSE 100 στο Μιλάνο. 

Στο κόκκινο με πτώση 0,35% βρίσκεται και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα