Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 07:51

* ΕΞΠΡΕΣ: "Στόχος η φοροδιαφυγή του...Σαββατοκύριακου. Αποδείξεις έξω από τα εμπορικά καταστήματα θα ζητούν ομάδες εφοριακών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η "φοροδιαφυγή του Σαββατοκύριακου" είναι ο νέος στόχος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς διαπιστώνεται ότι ειδικά στις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν να εκδώσουν αποδείξεις. Έτσι, 21 ολιγομελή συνεργεία εφοριακών θα διενεργούν προληπτικούς ελέγχους σε 12 νομούς της χώρας και θα ζητούν από τους καταναλωτές να επιδείξουν τις αποδείξεις αγοράς αγαθών ή υπηρεσιών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ-ΕΚΤ. Επικίνδυνοι μετασεισμοί στην οικονομία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι πιστωτικές αγορές "έζησαν έναν σεισμό", ο οποίος απειλεί να εξαπλωθεί στην πραγματική οικονομία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζικής Εποπτείας της Βασιλείας, Ν. Βέλινκ δήλωσε ότι η πρόσφατη κρίση κάθε άλλο παρά έχει παρέλθει. Μπαράζ ρευστοποιήσεων στις χρηματιστηριακές αγορές. Απώλειες και για το πετρέλαιο, τον χρυσό και το ευρώ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Οι αγορές στον ρυθμό των προβλέψεων του ΔΝΤ. Ο γενικός δείκτης τερμάτισε στις 5.119,77 μονάδες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι φόβοι για τον κίνδυνο απότομης επιβράδυνσης ή και ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, με τις όποιες συνεπακόλουθες συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη έτρεψαν χθες εις...άτακτον φυγή τους επενδυτές από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι γενικόλογες και ασαφείς δηλώσεις των "Επτά" (G7) ουδόλων καθησύχασαν τις αγορές, που, ως γνωστόν, επιζητούν άμεσες ενέργειες και αποτελέσματα".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαφάρι" φοροελέγχων και τα Σαββατοκύριακα. Στο στόχαστρο νομοί για απόδοση ΦΠΑ και ΦΜΥ".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "αυστηρές εντολές στους φορολογικούς ελεγκτές ειδικών συνεργείων, που ήδη συγκροτήθηκαν, να διενεργούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις επιχειρήσεις ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, με σκοπό να διαπιστώνουν εάν κόβονται αποδείξεις και αποδίδεται ο ΦΠΑ και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών έδωσε χθες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΟ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα