BHP Billiton: Χαμηλότερη των προβλέψεων παραγωγή

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 08:35

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ παραγωγή, από τις προβλέψεις μερίδας οικονομικών αναλυτών, πραγματοποίησε η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, BHP Billiton Ltd., κάτι που φαίνεται ότι θα καταστήσει δύσκολη την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στην Κϊνα.

Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκε 7% φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 25,9 εκατ. τόνων το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 24,2 εκατ. τόνους, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη. Η παραγωγή του συστατικού παραγωγής χάλυβα ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών της UBS AG, όπως ήταν και η παραγωγή χαλκού και νικελίου.

Οι μετοχές της BHP υποχώρησαν έως 65 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 45,27 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας και διαπραγματεύθηκαν στα 45,52 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:21 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1%. Οι μετοχές τη εταιρείας από τις 22 Αυγούστου, ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της στο σύνολο της χρήσης, έχουν σημειώσει άνοδο 28%.

Οι μετοχές της ανταγωνίστριας της BHP, Rio Tinto Group, υποχώρησαν την εβδομάδα που πέρασε, μετά την ανακοίνωση το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου της παραγωγής, η οποία επίσης διαμορφώθηκε χαμηλότερα των προβλέψεων μερίδας οικονομικών αναλυτές, μετά τη μείωση της παραγωγής σε επτά από τα 14 κύρια εμπορεύματά της, συμπεριλαμβανομένης της αλουμίνας, του άνθρακα και του χαλκού. Σήμερα οι μετοχές της Rio, σημείωσαν άνοδο έως 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα