Νέο εργοστάσιο της Toyota στην Ιαπωνία

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 11:42
UPD:11:43
EPA/ROBERT GILHOOLY

ΕΝΑ νέο εργοστάσιο ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στην Ιαπωνία η θυγατρική της Toyota, Central Motor, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγή της.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της εταιρείας, η κατασκευή της νέας μονάδας θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2010, με την ετήσια παραγωγική της δυνατότητα να υπολογίζεται στα 120.000 οχήματα.

Προς το παρόν δεν έχουν αποφασιστεί περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το ποσό που θα επενδυθεί και τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Central Motor.

Η Toyota αντέδρασε θετικά στην ανακοίνωση, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι το νέο εργοστάσιο θα καταστήσει την παραγωγή πιο αποδοτική και θα συνεισφέρει στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των αυτοκινήτων της εταιρείας.

Αν και η Toyota έχει προχωρήσει στην κατασκευή αρκετών νέων μονάδων της σε ολόκληρο τον κόσμο, τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει ανοίξει κανένα καινούριο εργοστάσιο στην Ιαπωνία, καθώς η εγχώρια αγορά αυτοκινήτων παραμένει στάσιμη.

Ένα νέο εργοστάσιό της στη χώρα – το πρώτο εδώ και 30 χρόνια – σχεδιάζει να κατασκευάσει μέχρι το 2010 και η ανταγωνίστρια της Toyota, Honda Motor.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα