Πετρέλαιο: Παραμένει κάτω από τα 86 δολάρια

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 11:54

ΚΑΤΩ από τα 86 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, της ανάκαμψης του δολαρίου και των προσδοκιών ότι η Τουρκία δεν θα προβεί σε στρατιωτική επέμβαση εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών.

Η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσε 15 σεντς στα 85,87 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας σχεδόν δύο δολάρια από τη Δευτέρα, παρά την ελαφριά ανάκαμψη της αγοράς στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο έχει απολέσει πάνω από τέσσερα δολάρια από την περασμένη Παρασκευή, όταν εκτοξεύτηκε στο ρεκόρ των 90,07 δολαρίων. Τη Δευτέρα υποχώρησε μαζί με άλλα βασικά εμπορεύματα όπως ο χρυσός, το καλαμπόκι και η σόγια, μετά την ανάκαμψη του δολαρίου από χαμηλό ρεκόρ έναντι του ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε 22 σεντς στα 83,05 δολάρια το βαρέλι.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τί συμβαίνει μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ. Παρόλο που στην πραγματικότητα δεν έχει επιπτώσεις στην προσφορά πετρελαίου βραχυπρόθεσμα, σίγουρα όμως επηρεάζει το κλίμα», σύμφωνα με τον Gerard Rigby της Fuel First Consulting του Σίδνευ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα