AT&T: +41% τα κέρδη τρίτου τριμήνου

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 15:43
UPD:15:45

ΑΥΞΗΣΗ 41% κατέγραψε η κερδοφορία της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, AT&T, στο τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων και των εσόδων από τις νέες φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του iPhone.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,06 δισ. δολαρίων, έναντι 2,17 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις της σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας στα 30,1 δισ. δολάρια.

Η κερδοφορία της AT&T ενισχύθηκε από την εξαγορά της BellSouth, ύψους 86 δισ. δολαρίων, το 2006, τις περικοπές θέσεων εργασίας και τον περιορισμό των δαπανών στο τμήμα μάρκετινγκ. Η απόκτηση της BellSouth έδωσε στην AT&T τον πλήρη έλεγχο της κοινοπραξίας κινητής τηλεφωνίας, Cingular Wireless, που είχαν συστήσει οι δύο εταιρείες, που θα της επιτρέψει να αντισταθμίσει την απώλεια πελατών σταθερής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για 10.000 απολύσεις, συνδυάζοντας ορισμένα τμήματά της, όπως αυτό της τεχνολογίας με αυτό του μάρκετινγκ.

Η αποκλειστική διάθεση του iPhone της Apple στην αμερικανική αγορά αύξησε τα έσοδα του τμήματος κινητών τηλεφώνων κατά 14%, στα 10,9 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας, υποχώρησε τη Δευτέρα στο NYSE κατά 20 σεντς, στα 41,17 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα