Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι ιαπωνικές φαρμακοβιομηχανίες και οι μεταλλουργίες μετά την ανακοίνωση της Chugai Pharmaceutical Co. ότι εμφάνισε υψηλότερα κέρδη και την άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., η οποία ανακοινώνει αύριο τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου, οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που βασίζονται στις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ, μετά τα υψηλότερα κέρδη που εμφάνισε η AT&T Inc. και η Amazon.com Inc. περιορίζοντας τις ανησυχίες από οι ζημίες στη στεγαστική πίστη θα περιορίσουν τις δαπάνες των καταναλωτών, στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. μετά την άνοδο του δείκτη των έξι μετάλλων – συμπεριλαμβανομένου και του χαλκού – στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε μία εβδομάδα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Takeda Pharmaceutical Co. μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι θα αυξήσει τα κέρδη της περισσότερο από τις προβλέψεις της διοίκησής της. Οι μετοχές της Posco αναρριχήθηκαν 6,3%, μετά την ανακοίνωση της Daishin Securities Co. ότι οι χαλυβουργίες της Ν. Κορέας θα αυξήσουν τα κέρδη τους το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η κινεζική ζήτηση τονώνει τις τιμές για το κράμα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 1,4% φθάνοντας στις 166,76 μονάδες στις 11:42 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης των μετοχών των εταιρειών με υλικά σημείωναν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 16.578,59 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Ν. Κορέα αναρριχήθηκε 2,6% σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε χθες άνοδο 0,3%, τη μεγαλύτερη μέσα σε μία εβδομάδα. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 0,5% και ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 1,1%.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, τα μέγιστα μέσα σε δύο εβδομάδες μετά τα καλύτερα από ότι αναμενόταν κέρδη της Apple Inc. και της American Express Co., που περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών έχει επηρεάσει αρνητικά τις δαπάνες των καταναλωτών.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 13.676,23 μονάδες, τη μεγαλύτερη από τις 9 Οκτωβρίου. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,9% και ο Nasdaq, αναρριχήθηκε 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα