Volvo: Κάμψη κερδών λόγω της μειωμένης ζήτησης σε ΗΠΑ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 09:28
UPD:09:30

ΠΤΩΣΗ της κερδοφορίας της για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών στον κόσμο, Volvo, καθώς οι αυστηρότεροι όροι που επιβλήθηκαν στις εκπομπές ρύπων περιόρισε τις πωλήσεις φορτηγών στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 21% στα 3,12 δισ. σουηδικές κορόνες (484 εκατ. δολάρια) ή 1,54 κορόνες ανά μετοχή , έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 3,33 δισ. κορόνες. Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν 13% στα 68,4 δισ. κορόνες, ωθούμενα από δύο εξαγορές στις οποίες προχώρησε η σουηδική εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Leif Johansson, επανέλαβε την Τρίτη πως οι πωλήσεις φορτηγών βαρέως τύπου στις ΗΠΑ θα μειωθούν στο σύνολο του έτους κατά 30%, καθώς η επιβολή των ορίων στις εκπομπές ρύπων από 1ης Ιανουαρίου έχει περιορίσει σημαντικά τις πωλήσεις.

Η αγορά της Βορείου Αμερικής αναμένεται να υποχωρήσει σε 200.000 με 220.000 φορτηγά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας. Την κάμψη αυτή στην αγορά της Β. Αμερικής αντιστάθμισαν οι ακμάζουσες αγορές της Ευρώπης και της Ρωσίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα