Στον αέρα οι διοικήσεις του ομίλου των Ο.Α.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 09:37

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ φαίνεται ότι βρίσκονται οι διοικήσεις του Ομίλου της Ολυμπιακής (Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε. και Ολυμπιακές Αερογραμμές), αφού στα νέα διοικητικά συμβούλια που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή απουσιάζει εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Τη δυσφορία τους για το θέμα φαίνεται να έχουν εκφράσει παράγοντες του ΥΠΕΘΟ σημειώνοντας με νόημα ότι, ο μέτοχος δηλαδή ο ΥΠΕΘΟ, Γ. Αλογοσκούφης, βρισκόταν στις ΗΠΑ όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα.

Μάλιστα η σπουδή του νέου υπουργού Μεταφορών να παραιτήσει τα διοικητικά συμβούλια καταργώντας την διαρχία, έχει προκαλέσει διοικητικό χάος. Μόλις χθες οι ιθύνοντες συνειδητοποίησαν ότι στον όμιλο της Ολυμπιακής δεν υπάρχει εκπρόσωπος του βασικού μετόχου.

Επιχειρώντας να υποβαθμίσουν το ζήτημα από το ΥΜΕ, έκαναν λόγω για διαδικαστικό θέμα το οποίο θα λυθεί με τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης από το μέτοχο την οποία αναμένεται να συγκαλέσει ο κ. Αλογοσκούφης τις επόμενες ημέρες.

Το ΥΜΕ για να γίνει δυνατή η κατάργηση της διαρχίας στις δύο εταιρείες έφερε στη Βουλή τροπολογία με την οποία επανεντάσσονται στον αναθεωρημένο Ν. 2190 η Ο.Α.-Υπηρεσίες και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, με τον οποίο δίδεται η δυνατότητες πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση του το ΥΜΕ έκανε λόγω για ολοκλήρωση της σύστασης των Δ.Σ. των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» και της «Ολυμπιακής Αεροπορίας - Υπηρεσίες». Τα μέλη του Δ.Σ. των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» είναι Ι. Μπενόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ν. Αλιπράντης, Τραπεζικός, βοηθός Γενικός Διευθυντής της EFG Eurobank Ergasias, Γ. Γιαννόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ και πρώην ανώτερο στέλεχος της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε., Ι. Καλαντζάκου - Τσατσαρώνη, Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ι. Καράτσαλος, Πολιτικός Μηχανικός, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Αεραθλητική Ομοσπονδία, Αλέξ. Μιχαήλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SGS GREECE, ¶γγ. Πουλέας, Αναπληρωτής Διευθυντής Οργάνωσης της Εμπορικής Τράπεζας.

Τα μέλη του Δ.Σ. της «Ολυμπιακής Αεροπορίας - Υπηρεσίες» είναι Πύρρος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Παντ. Λάμπρου, Διευθυντής Λειτουργίας Αγοράς Χρηματιστηρίου Αθηνών, Θεόδ. Λύτρας, Λέκτορας Αστικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Πασχ. Μπουχώρης, Διευθυντής Επενδύσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ν.Α. Ευρώπη), Θ. Παπαθανάσης, Δικηγόρος, Σπ. Σταυρίδης, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός, Επιχειρηματίας, Ι. Χαλκίδης, Ανώτατο Διευθυντικό Στέλεχος της Intesa Sanpaolo Spa.

Φ. ΖΩΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα