MetLife: 25 εκατ. δολ. για τις συνέπειες της πανδημίας

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 14:05
UPD:14:07
EPA/PETER FOLEY

Η MetLife, Inc. συμμετέχει έμπρακτα στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19. 

Συγκεκριμένα, το MetLife Foundation, που αποτελεί τον φιλανθρωπικό βραχίονα της MetLife πρόκειται να διαθέσει συνολικά 25 εκατ. δολάρια σε χορηγίες για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του ιού. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η MetLife, με σκοπό να συμβάλει στην κάλυψη άμεσων, αλλά και μακροπρόθεσμων αναγκών. 

Σε πρώτη φάση, οι χορηγίες κατευθύνονται σε τοπικές κοινωνίες όπου υπάρχουν επείγουσες ανάγκες για σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, φροντίδα παιδιών και άμεση χρηματοοικονομική υποστήριξη. Παράλληλα, το MetLife Foundation ενισχύει τους φορείς με τους οποίους ήδη συνεργάζεται για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης ατόμων χαμηλού εισοδήματος και μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν λόγω της επιδημίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 4 εκατ. δολ. για την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων ανακούφισης στην Ασία, την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τις Η.Π.Α.

Μεταξύ άλλων, το MetLife Foundation έχει προχωρήσει σε χορηγία 1 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη τραπεζών τροφίμων στις Η.Π.Α., προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η πανδημία, ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε σχολικά γεύματα. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα