Νorwegian Air: Το σχέδιο επιβίωσης δεν «σώζει» τη μετοχή

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 11:29
UPD:11:35
REUTERS/Ints Kalnins

«Βουτιά» πάνω από 60% έκαναν οι μετοχές της Norwegian Air, αφότου ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε σχέδιο διάσωσης που προβλέπει τη μετατροπή χρέους, ύψους 4,3 δισ. δολαρίων σε μετοχικό κεφάλαιο, καθώς και την άντληση νέων κεφαλαίων, κινήσεις που εξανεμίζουν την αξία των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας.

Η Norwegian Air έχει καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της λόγω των περιοριστικών μέτρων για να περιορισθεί η εξάπλωση του Covid-19, ενώ στις 16 Μαρτίου είχε ανακοινώσει και την προσωρινή απόλυση 7.300 εργαζομένων ή περίπου το 90% του εργατικού της δυναμικού.

Στον απόηχο του σχεδίου διάσωσης, οι μετοχές της Norwegian έκαναν ενδοσυνεδριακή βουτιά 62,5%, στο ιστορικό χαμηλό των 3,10 κορονών και με την κεφαλαιοποίηση του αερομεταφορέα μόλις στα 500 εκατ. νορβηγικές κορόνες(48,8 εκατ. δολάρια). Από τις αρχές του έτους, οι μετοχές υποχωρούν πάνω από 80%.

Η Norwegian πρέπει να πείσει τους πιστωτές να συμφωνήσουν στο σχέδιο διάσωσης, ώστε να το προωθήσει για ψηφοφορία από τους μετόχους, στις 4 Μαϊου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα