Oracle: «Σύννεφα» στην εξαγορά της BEA Systems

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 12:07
UPD:12:10

ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνω του 4% κατέγραψε η μετοχή της BEA Systems την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών ότι η προσφορά εξαγοράς της εταιρείας από την Oracle, αξίας 6,7 δισ. δολαρίων, θα αποτύχει, έπειτα από την άρνηση των δύο πλευρών να προχωρήσουν σε έναν συμβιβασμό για το τίμημά της.

Η Oracle έχει θέσει προθεσμία μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου για την αποδοχή της προσφοράς της, ύψους 17 δολαρίων ανά μετοχή, με την BEA Systems ωστόσο να διαμηνύει ότι δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν η αμερικανική εταιρεία δεν αυξήσει το προσφερόμενο ποσό.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως, αν και τίποτα δεν έχει τελειώσει, οι κίνδυνοι για αποτυχία της εξαγοράς είναι πλέον ορατοί.

Η μετοχή της BEA υποχώρησε την Τρίτη κατά 72 σεντς στα 17,87 δολάρια. Την ημέρα που κατατέθηκε η προσφορά της Oracle, είχε εκτοξευτεί κατά 38% στα 18,82 δολάρια, δημιουργώντας προσδοκίες για ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς και από τις IBM και Hewlett-Packard. Ωστόσο, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για απόκτηση της BEA.

Υπενθυμίζεται ότι το δ.σ. της εταιρείας απέρριψε στις 12 Οκτωβρίου την προσφορά της Oracle, υποστηρίζοντας ότι "υποεκτιμά σημαντικά" την αξία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα