Στα 85 δολ. το αργό εν αναμονή των αμερικανικών αποθεμάτων

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 14:41
UPD:14:45

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση η τιμή του πετρελαίου, καθώς εικάζεται ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού και προϊόντων του στις ΗΠΑ θα έχουν ενισχυθεί αλλά και εξαιτίας της πιθανής αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσε στις 14.06, ώρα Ελλάδος, κατά 27 σεντς στα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 82,79 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά έξι σεντς.

Η τιμή του πετρελαίου έχει απολέσει σχεδόν πέντε δολάρια από την περασμένη Παρασκευή, όταν είχε εκτοξευτεί στο ιστορικό ρεκόρ των 90,07 δολαρίων το βαρέλι. Από τις αρχές του έτους, η τιμή είναι αυξημένη κατά 40%, καθώς έντονες είναι οι ανησυχίες για ανεπάρκεια των αποθεμάτων κατά την χειμερινή περίοδο του βόρειου ημισφαιρίου, ενώ παραμένουν και οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Την Τετάρτη, η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα αργού και προϊόντων του στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, τόσο τα αποθέματα αργού όσο και αυτά της βενζίνης θα έχουν αυξηθεί κατά 800.000 βαρέλια.

Στο μεταξύ, πηγές του ΟΠΕΚ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της παραγωγής του, πέραν της ήδη αποφασισμένης των 500.000 βαρελιών, που θα εφαρμοστεί από 1ης Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα