Glaxo: Κάμψη κερδών κατά 5,8% στο γ’ τρίμηνο

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 15:03
UPD:15:06

ΚΑΜΨΗ της κερδοφορίας της κατά 5,8% ανακοίνωσε την Τετάρτη η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης GlaxoSmithKline, καθώς υποχώρησαν οι πωλήσεις του φαρμάκου Advair για το άσθμα και του Avandia για τον διαβήτη.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του έτους στο 1,31 δισ. στερλίνες (2,68 διςσ. δολάρια) ή 23,5 πένες ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 24 πένες ανά μετοχή. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 5,48 δισ. στερλίνες από 5,64 δισ. στερλίνες την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Η κάμψη της κερδοφορίας αποδίδεται στο γεγονός ότι το πιο γνωστό φάρμακο της Glaxo, το Advair, αντιμετώπισε ανταγωνισμό από το αντίστοιχο φάρμακο της AstraZeneca για το άσθμα, το Symbicort, το οποίο διατίθεται στις ΗΠΑ από τον περασμένο Ιούνιο. Επιπλέον, δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine, στις 21 Μαΐου, το οποίο υποστήριζε ότι το Avandia αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, έπληξε τις πωλήσεις του φαρμάκου.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Glaxo αποκάλυψε πως ενδεχομένως να προχωρήσει σε απολύσεις προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσες θέσεις εργασίας θα περικοπούν.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε νωρίτερα στο Λονδίνο κατά 1,4%, διαμορφούμενη στις 1.243 πένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα