Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Posco και της Hyundai Heavy Industries Co., καθώς η Νότιος Κορέα εμφάνισε την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, αφού η συρρίκνωση των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ αύξησε τις προσδοκίες για μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 165,00 μονάδες στις 12:05 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix υποχωρούσε 1,3% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε αντίστοιχη άνοδο. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε προσφάτως κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα 87,96 δολ. το βαρέλι, μετά την χθεσινή του άνοδο κατά 2,2% στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα 87,10 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο κινήθηκε για πρώτη φορά χθες ανοδικά σε σύνολο τεσσάρων ημερών, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ ότι οι προμήθειες πετρελαίου μειώθηκαν 5,3 εκατ. βαρέλια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Ιανουαρίου.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 114,06 ανά δολάριο από 114,37 κατά το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς στο Τόκυο. Ισχυρότερο γιέν περιορίζει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών όταν μετατρέπονται πάλι στο τοπικό νόμισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα