ABB: Ανώτερα των προβλέψεων τα κέρδη γ’ τριμήνου

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 09:38

ΠΑΝΩ από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της ΑΒΒ, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, μετά τις επενδύσεις στις οποίες προχώρησαν Κίνα και Ινδία.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 86% στα 738 εκατ. δολάρια ή 32 σεντς ανά μετοχή, έναντι 397 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Η κερδοφορία της ABB ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν στα 657 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 26%, φτάνοντας στα 7,19 δισ. δολάρια, ενώ οι παραγγελίες κατά 33%, διαμορφούμενες στα 8,32 δισ. δολάρια.

Στόχος της ΑΒΒ είναι ετήσια ανάπτυξη της κερδοφορίας της κατά 20% μέχρι το 2010, καθώς οι αναδυόμενες αγορές δαπανούν όλο και μεγαλύτερα κεφάλαια στην κατασκευή σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι ΗΠΑ και άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες επενδύουν στην αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων ηλεκτρικών τους δικτύων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φρεντ Κιντλ, είχε αποκαλύψει μάλιστα τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγορές, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Η μετοχή της ABB έχει καταγράψει φέτος στη Ζυρίχη κέρδη 47%, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 73,7 δισ. φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα