Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση του G20

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 14:22
UPD:14:26
REUTERS/ATEF HASSAN

Σε μια συμφωνία που θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στις αγορές πετρελαίου στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του G20 προβλέπει ο εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, μετά και τη συμφωνία μεταξύ των περισσοτέρων χωρών της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής, πλην του Μεξικού.

«Μετά το θετικό βήμα από ορισμένες παραγωγούς χώρες, προσβλέπω ότι στη σημερινή, έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας του G20, με προσδοκία ότι θα υπάρξει μια συμφωνία που θα αποκαταστήσει την αναγκαία σταθερότητα στις πετρελαϊκές αγορές», δήλωσε ο κ. Μπιρόλ σε ανακοίνωσή του.

Οι αμφιβολίες για το εάν μια συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων είναι αρκετή ώστε να αντισταθμίσει την κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων λόγω κορωνοϊού κρατάει σε κλοιό πιέσεων τις τιμές του πετρελαίου. Οι χθεσινές πληροφορίες για άρση αδιεξόδου μεταξύ Ρωσίας και Σ. Αραβίας και συναίνεσης για μείωση της προσφοράς είχαν προσφέρει πρόσκαιρο στήριγμα στις αγορές, με ράλι για το μπρεντ και το αμερικανικό αργό.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα