ΗΠΑ: Aίτημα του υπ. Δικαιοσύνης για μπλόκο της China Telecom

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 11:03
UPD:11:07
REUTERS/ALY SONG

Την ώρα που η ανθρωπότητα δίνει συνολική μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού,  συνεχίζεται η εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν ζητήσει από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επικοινωνιών(FCC) να αναστείλει την άδεια λειτουργίας της China Telecom, επικαλούμενοι  «μη-αποδεκτούς» κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, με την Ουάσιγκτον να συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της κινεζικής βιομηχανίας επικοινωνιών.

Η κρατική China Telecom αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της χώρας και από τους  μεγαλύτερους παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπως και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Εξωτερικών, θέλουν από την FCC να ανακαλέσει την άδεια που επιτρέπει στην China Telecom να πραγματοποιεί διεθνείς τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες από και προς τις ΗΠΑ.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ζωή ενός έθνους και του λαού του διέρχεται μέσα από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα», δηλώνει ο Τζον Ντέμερς, βοηθός του γενικού εισαγγελέα εθνικής ασφαλείας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα