Ποιοτική αναγνώριση για το νηολόγιο των Marshall Islands από την Αμερικανική Ακτοφυλακή

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 10:34
UPD:11:01
REUTERS/MIKE SEGAR

Tη συμμετοχή του νηολογίου των Marshall Islands (RMI) στο σύστημα Qualship 21 για την περίοδο από την 1 Ιουλίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021, ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG). Σημειώνεται ότι το νηολόγιο των Marshall Islands είναι το πρώτο νηολόγιο το οποίο έχει διατηρήσει τη θέση του στο πρόγραμμα Qualship 21 για 16 συνεχή έτη.

Με το πρόγραμμα Qualship 21 η Αμερικανική Ακτοφυλακή επιβραβεύει τα πλοία που είναι ενταγμένα στη συγκεριμένη λίστα, προκειμένου να έχουν λιγότερες γραφειοκρατικές διατυπώσεις στα αμερικανικά λιμάνια. Το Qualship 21 θεωρείται το πλέον δύσκολο σύστημα αξιολόγησης σημαιών στον κόσμο.

Σχολιάζοντας την εκ νέου ένταξη του νηολογίου των Marshall Islands (RMI) στο σύστημα Qualship 21 ο Θεόφιλος Ξενακούδης, Director Worldwide Business Operations Managing Director -Piraeus International Registries δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διατηρούμε το Qualship 21 από το USCG για 16 συνεχόμενα χρόνια, κάτι που καμιά άλλη σημαία δεν έχει καταφέρει. Ιδιαίτερα όταν η μία από τις τρεις μεγαλύτερες σημαίες το έχασε εξαιτίας της χαμηλής απόδοσης και του υψηλού αριθμού κρατήσεων, που πλεόν τους τοποθετεί στο target list του USCG. Δεσμευόμαστε απέναντι στην ελληνική ναυτιλία ότι θα διατηρήσουμε την ποιότητά και τα safety standards σε υψηλό επίπεδο, καθώς ταυτόχρονα αναπτύσσουμε καινούριες διαδικασίες και τεχνολογικές εφαρμογές λογω του COVID-19. Η σημαία των Marshall Islands θα παραμείνει η πρώτη σε ποιότητα επιλογή της ελληνικής ναυτιλίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα