Σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από τα 91 δολ. το αργό

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:01

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ, πάνω από τα 91 δολ. το βαρέλι αναρριχήθηκε στη Ν. Υόρκη η τιμή του αργού πετρελαίου, αποτέλεσμα της απροσδόκητης μείωσης των αποθεμάτων των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες του καυσίμου από τη Μέση Ανατολή ενδέχεται να διαταραχθούν.

Τα αποθέματα υποχώρησαν 5,29 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Οι νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά του Ιράν, οι επιθέσεις Τούρκων στρατιωτών κατά Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου, ώθησαν τις τιμές του μαύρου χρυσού υψηλότερα. Τα συμβόλαια του μπρεντ στο Λονδίνο άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 64 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 91,10 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1983. Στις 11:26 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 90,90 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 3,36 δολ., ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στα 90,46 δολ. το βαρέλι, επίπεδα ρεκόρ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος που σημείωσε το πετρέλαιο από τις 23 Απριλίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 1,32 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 88,80 δολ. το βαρέλια στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 11:26 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 88,02 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα