Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση των κερδών της Sony Corp. και της Acer Inc. τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σε συνδυασμό με την προς τα πάνω αναθεώρηση των καθαρών κερδών της Microsoft Corp.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 166,31 μονάδες στις 11:22 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 16.383,88 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,4% - σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας – ενώ ο Straits Times στη Σιγκαπούρη κέρδιζε 1,1%. Ανοδικά κινήθηκαν σχεδόν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία.

Ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες από τη Μέση Ανατολή ενδέχεται να διαταραχθούν. Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωνε άνοδο έως 0,7% φθάνοντας στα 91,10 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1983. Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 90,95 δολ. το βαρέλι.

Ο χαλκός ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων μετά την ανακοίνωση της Κίνας, της μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, ότι οι εισαγωγές του μετάλλου αναρριχήθηκαν στα ύψη. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε άνοδο 1,3% χθες – τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 10 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα