Microsoft: Στα ύψη οι μετοχές

Μετά την αύξηση των πωλήσεων και των κερδών
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 08:58

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι ετών αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Microsoft Corp. μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, περισσότερο από 1 δισ. δολ., ανανεώνοντας το ενδιαφέρον για τις μετοχές της εταιρείας, οι οποίες παραμελήθηκαν εξ αιτίας της Google Inc.

Οι μετοχές της Microsoft, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο έως 4,02 δολ., ποσοστό 13%, φθάνοντας χθες στα 36,02 δολ. η μία κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή της, τιμή την οποία άγγιξαν για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2001.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 23% φθάνοντας στα 4,29 δισ. δολ. ή 45 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις 15 αναλυτών για κέρδη 39 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της Microsoft αυξήθηκαν 27%, φθάνοντας τα 13,8 δισ. δολάρια.

Φέτος τα κέρδη θα είναι από 1,78 δολ. έως 1,81 δολ. ανά μετοχή, σε πωλήσεις από 58,8 δισ. έως 59,7 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Αυτά υπερβαίνουν τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι στο σύνολο της χρήσης η Microsoft θα έχει κέρδη 1,73 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 57,4 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρείας οι οποίες υστέρησαν έναντι των ανταγωνιστριών εταιρειών της Microsoft, όπως της Oracle Corp., της Google και της Apple Inc. φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 8,6% από τα τέλη του τριμήνου, καθώς εικάζεται ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας θα διαμορφωθούν υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα