TeliaSonera: 6,8% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 09:07

Αύξηση 6,8% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Σουηδίας, TeliaSonera AB, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,4 δισ. σουηδικές κορώνες (841 εκατ. δολ.) από 5,05 δισ. κορώνες πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 7,1%, φθάνοντας στα 34,8 δισ. κορώνες.

Ο Lars Nyberg, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή τον περασμένο μήνα μετά την απομάκρυνση του προκατόχου του, Anders Igel από τη διοίκηση, ανέλαβε τα ηνία μιας εταιρείας της οποίας οι πωλήσεις μειώνονται κάθε έτος την τελευταία δεκαετία. Η εταιρεία που έχασε τη θέση της από την Telenor ASA της Νορβηγίας, ως η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της περιοχής πέρυσι, επεδίωξε την ανάπτυξή της εκτός της αγοράς όπου εδρεύει μέσω εξαγορών και μείωσης των θέσεων εργασίας για να περιορίσει το κόστος.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της TeliaSonera σημείωσαν άνοδο 1,25 κορώνες, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας χθες στις 58,25 κορώνες η μία στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, ωθώνοντας την άνοδό τους για φέτος στο 12%.

Ο Νyberg θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10:15 π.μ. στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της TeliaSonera είναι το σουηδικό κράτος, το οποίο κατέχει μερίδιο 37,3% του πρώην κρατικού μονοπωλίου. Η κυβέρνηση πούλησε το 8% του μεριδίου της τον Μάϊο, στο πλαίσιο σχεδίου πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Η Φινλανδία κατέχει στην εταιρεία μερίδιο 13,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα