Nissan: 27% χαμηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 10:24

ΜΕΙΩΣΗ 27% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co., μετά την αποτυχία της να αναζωογονήσει τις πωλήσεις στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την καταβολή υψηλότερων φόρων.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 120 δισ. γιέν (1 δισ. δολ.) ή 29,24 γιέν ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 164 δισ. γιέν ή 39,74 γιέν ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα υπερβούν τα 114,1 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις της Nissan αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας τα 2,62 τρισ. γιέν.

Η Nissan, με επικεφαλής τον Carlos Ghosn, αύξησε τα λειτουργικά κέρδη καθώς πούλησε περισσότερα οχήματα SUV Qashqai στην Ευρώπη και Versa στις ΗΠΑ. Η υποχώρηση 8,5% του γιέν έναντι του ευρώ, βοήθησε επίσης στην εξισορρόπηση της χαμηλής εσωτερικής ζήτησης των αυτοκινήτων που κατασκευάζει η εταιρεία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να παρουσιάσει 11 ανασχεδιασμένα αυτοκίνητα την τρέχουσα χρήση, συμπεριλαμβανομένου του GT-R, του πιο ακριβού σπορ αυτοκινήτου τους, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο.

Οι μετοχές της Nissan σημείωσαν άνοδο 3,2%, φθάνοντας στα 1.124 γιέν η μία στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Τόκυο. Φέτος οι μετοχές έχουν υποχωρήσει συνολικά κατά 22%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα