JC Flowers: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Northern Rock

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 10:40

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η JC Flowers & Co. LLC, για την εξαγορά της Northern Rock Plc, της τράπεζας για την οποία εγγυήθηκε τον μήνα που πέρασε η Bank of England.

Η JC Flowers «συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με το διοικητικό συμβούλιο της Northern Rock», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η ανακοίνωση δεν αποτελεί δέσμευση για την κατάθεση προσφοράς ή για οποιαδήποτε άλλη εμπορική συναλλαγή αναφορικά με την Northern Rock.

H Northern Rock ενδέχεται να δανείστηκε επιπλέον 4,7 δισ. λίρες στερλίνες (9,7 δισ. δολ.) από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας έως την εβδομάδα που έληξε στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με χθεσινό σχόλιο του Simon Ward, οικονομικού αναλυτή της New Star Asset Management στο Λονδίνο. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό δανεισμό στην τράπεζα σε περίπου 21 δισ. λίρες στερλίνες. Στις 14 Σεπτεμβρίου η Northern Rock είπε ότι προσέγγισε την τράπεζα για χρηματοδότηση μετά την κατάρρευση της αγοράς στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ που ώθησε υψηλότερα το κόστος δανεισμού.

Οι μετοχές της Northern Rock σημείωναν άνοδο 5 πένες, ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στις 192,5 πένες η μία στις 8:13 π.μ. σήμερα στο Λονδίνο (τοπική ώρα) με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 811 εκατ. λίρες στερλίνες. Φέτος έχουν χάσει το 83% της χρηματιστηριακής τους αξίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα