Honda: Η μεγαλύτερη άνοδος των μετοχών σε έξι χρόνια

Μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα ετήσια κέρδη
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 11:48

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα έξι ετών σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, αποτέλεσμα του αδύναμου γιέν και των υψηλότερων πωλήσεων μοντέλων που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα. Οι μετοχές και των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών κινήθηκαν ανοδικά.

Οι μετοχές της Honda σημείωσαν άνοδο 330 γιέν, ποσοστό 8,9%, κλείνοντας στα 4.040 γιέν στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. αναρριχήθηκαν 4,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών. Οι μετοχές της Nissan Motor Co., σημείωσαν άνοδο 3,2%. Οι μετοχές της Daihatsu Motor Co. σημείωσαν άνοδο 5,7%.

Η Honda κέρδισε πελάτες από την General Motors Corp. και την Ford Motor Co. στις ΗΠΑ όπου εισπράττει πλέον του 70% των λειτουργικών της κερδών. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της κατά 2,4%, αποτέλεσμα των πωλήσεων των μοντέλων Civic και Accord.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε 1,4% έναντι του δολαρίου το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων της Honda σε δολάρια.

Τα κέρδη της αυξήθηκαν 63%, φθάνοντας στα 208,5 δισ. γιέν (1,83 δισ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Κατά μέσον όρο πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 185,2 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις τη Honda αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 2,97 τρισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα