Ακύρωση πώλησης εργοστασίου στο Νεγκοτίνο

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 11:49
UPD:11:58

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ακυρώσει την πώληση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Νεγκοτίνο, διότι ο αγοραστής δεν κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε τον Αύγουστο να πωλήσει το εργοστάσιο προς 61,7 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία Hatch, η οποία αποτελείται από την καναδέζικη Hatch Acres Incs, τη βουλγαρική Finance Engineering Ltd, τη βρετανική Mott MacDonald και τη βελγική Unit Investment.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Stavrevski ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε τα απαραίτητα έγγραφα από τις τέσσερις εταιρίες και «δεν αισθάνεται ότι έχει επαρκείς εγγυήσεις σχετικά με το ποια μέλη βρίσκονται πίσω από τη συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Hatch είχε επικρατήσει της ελληνοαμερικανικής Sencap, κοινοπραξίας της ΔΕΗ και της Contour Global, ενώ η Sencap κατέθεσε ένσταση στη δικαιοσύνη της ΠΓΔΜ για τον διαγωνισμό.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ουάσιγκτον έθεσε στην ΠΓΔΜ την ανάγκη να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα, με αφορμή το συμβόλαιο που δεν δόθηκε στην ελληνοαμερικανική κοινοπραξία SENCAP (Southeastern Energy Capital), στην οποία συμμετείχαν ισομερώς η ΔΕΗ και η αμερικανική Contour, παρότι είχε κάνει την καλύτερη προσφορά.

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του Νεγκότινο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα