ΓΕΚ Τέρνα: Εξοπλισμός ΜΕΘ και αναλώσιμα για νοσοκομεία

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 11:25
UPD:11:44
SHUTTERSTOCK

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι όμιλοι ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή αποφάσισαν μετά από συνεχείς επαφές με το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων και υλικών που κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση του έργου τους.

Ειδικότερα αγοράστηκαν:

  • Πλήρης εξοπλισμός για τη λειτουργία 8 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Αττικόν” για την κάλυψη αναγκών σε κλίνες εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 8 αναπνευστήρες, εκ των οποίων ο ένας είναι φορητός για ευελιξία στην ΜΕΘ και για τις ανάγκες μεταφορών ασθενών. Περιλαμβάνονται επίσης στον εξοπλισμό 9 monitors τελευταίας τεχνολογίας, εκ των οποίων ένα φορητό, ένας κεντρικός σταθμός ελέγχου έως 16 monitors και 18 αντλίες εγχύσεως σύριγγας.
  • Στολές, μάσκες, αντισηπτικά κ.α. αναλώσιμα πρώτης ανάγκης για το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου (από κοινού με την εταιρεία Ήρων)
  • Αναπνευστήρες, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και οικίσκοι (χώροι πρώτης υποδοχής ασθενών) σε νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και “Μποδοσάκειο” Πτολεμαϊδας).

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα