Συναντήσεις Β. Μαγγίνα με διοικητές ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για την προσωρινή σύνταξη

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 13:22

Με τους διοικητές του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) Γιώργο Μέργο και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Κωνσταντίνο Κόντο συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, αντηλλάγησαν απόψεις για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου απονομής της προσωρινής σύνταξης στους δικαιούχους, με βάση τη νέα νομοθετική ρύθμιση και τη σχετική υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκ μέρους των ενδιαφερομένων.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαγγίνας είχε χθες συνάντηση με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του υπουργού με τις διοικήσεις των ομοσπονδιών, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συζήτησαν τους τρόπους ταχείας εφαρμογής του μέτρου, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται, ιδίως σε ό,τι αφορά τους χρόνους για την προσμέτρηση του χρόνου που έχει διανυθεί σε διαφορετικούς οργανισμούς, οπότε γίνεται χρήση των διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να αρθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούν καθυστερήσεις. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι παρατηρείται διαφορά στο ποσό της σύνταξης, εάν υπάρχει ασφάλιση μόνο σε έναν φορέα ή η σύνταξη εκδίδεται βάσει διατάξεων διαδοχικής ασφάλισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα