Νέα τηλέφωνα με υπηρεσίες της Google

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 15:04
UPD:15:09

ΝΕΟ προηγμένο λογισμικό και υπηρεσίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στους κατασκευαστές φορητών συσκευών να προσφέρουν υπηρεσίες της Google μέσω κινητών τηλεφώνων, μέχρι τα μέσα του 2008, αναμένεται να ανακοινώσει η κορυφαία ηλεκτρονική μηχανή αναζήτησης εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Κανένα στέλεχος της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμο να σχολιάσει την είδηση.

Η Google έχει επεκταθεί ταχύτατα τον τελευταίο χρόνο και σε άλλες αγορές, πέραν της δικτυακής αναζήτησης, όπως στην προβολή online βίντεο, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, την έντυπη διαφήμιση καθώς και στο λογισμικό για επιχειρηματικές λύσεις, το οποίο αποτελεί τον κύριο τομέα δραστηριοποίησης της Microsoft.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της WSJ, τα τηλέφωνα της Google αναμένεται να περιέχουν αρκετές εφαρμογές της εταιρείας, όπως το Google Maps, το YouTube και το Gmail.

Το πρωτοποριακό σκέλος ωστόσο του σχεδίου είναι ο στόχος της εταιρείας να καταστήσει «ανοιχτό» το λογισμικό των τηλεφώνων αυτών, δίνοντας έτσι στους ανεξάρτητους παραγωγούς λογισμικού πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να διαμορφώσουν και άλλα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα