Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Mitsui & Co. και της Cnooc Ltd., μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, τα μέγιστα, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών.

Οι μετοχές της Mitsui, της οποίας τα κέρδη είναι πιο ευαίσθητα στις τιμές του πετρελαίου μεταξύ των λοιπών ιαπωνικών μετοχών, όδευαν να σημειώσουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο μηνών. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Co., μετά τα χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών κέρδη, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ, η οποία τόνωσε τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας θα συρρικνωθεί.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,3% φθάνοντας στις 170.62 μονάδες στις 12:19 μ.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας τα κέρδη αυτού του μήνα στο 4,5%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 16.629,85 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Πτωτικά για πρώτη φορά σε σύνολο τριών ημερών κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η οικονομία συρρικνώνεται. Οι επενδυτές σήμερα ενδέχεται να επαναλάβουν τα μεγάλα στοιχήματα σε μετοχές εν αναμονή της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια, η οποία θα ανακοινωθεί απόψε.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου υποχώρησαν 3,4% από τα επίπεδα ρεκόρ των 90,38 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 6 Αυγούστου. Πριν από λίγη ώρα τα συμβόλαια κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές διαπραγματεύθηκαν στα 89,73 δολ. το βαρέλι.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, υποχώρησε χθες κατά 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα